Om Thomas Atterdal

Vilda djur, fåglar och natur är favoritmotiven för naturfotograf Thomas Atterdal.

Andra intressen jag har är att vistas i naturen och att resa vilket passar bra ihop med fotograferandet. När jag reser blir det gärna till områden där det finns djungel.

Jag arbetar sedan år 2010 tillsammans med Världsnaturfonden WWF och Henrik Waldenström i projekt som rör Kungliga nationalstadsparken – som är en fantastisk oas med ett rikt djur och fågelliv – mitt i Stockholm!

Jag har ställt ut med Skärgårdsfotograferna på Allt för sjön på Stockholmsmässan de senaste åren. Jag har också ställt ut på Vildmarksmässan på Stockholmsmässan sedan år 2009. År 2011 hade jag en utställning tillsammans med Världsnaturfonden WWF på Vildmarksmässan. Under 2013 har jag ställt ut på Fotomässan, Vildmarksmässan, Allt För Sjön och Taxinge Sommarsalong.

Jag är med som guide på de resor Focus on Wildlife (www.focusonwildlife.se) arrangerar.

”Att få möta och fotografera vilda björnar är något mycket speciellt. Känslan när en björn kommer ut ur skogen framför gömslet är något man aldrig glömmer. Att sedan dessutom kunna få med sig sin drömbild hem gör det hela ännu mer fantastiskt – men det gäller att vara beredd att kunna fota även om björ­nen kommer riktigt nära – så nära att du kan höra den andas utanför gömslet!”

Jag tycker om fotografier som berör och som förmedlar en närhet och/eller ett speciellt ögonblick.

Lycka är att möta vilda djur och fåglar!